time-work
Щодня з 10:00 до 22:00
Доставка +38 (063) 291-30-30 10:00–22:00 Ресторан вул. В.Васильківська, 44 +38 (050) 425-04-04 пн – пт: 9:00–23:00 сб – нд: 11:00–23:00 вул. Г.Кірпи, 5-б +38 (068) 722-00-77 щодня: 11:00–23:00

#checkinGeorgia

Історія хачапурі. Рецепт фірмового хачапурі «Мама Манана»

Історія хачапурі. Рецепт фірмового хачапурі «Мама Манана»

Візитівкою Мами є хачапурі. Саме в Манані їх готують за старовинними грузинськими рецептами. То що ж таке це загадкове хачапурі? Якщо заглибитись в історію, то можна знайти пояснення, як же цей корж з сиром отримав таку назву. А все просто, бо хачо означає сир, а пурі  - хліб.

Головне правило приготування цієї страви  - це точні пропорції сиру та тіста. Та і це не все. Грузинські пекарі знають секрет смачного хачапурі  - добрі руки та гаряче серце.  Лише так, в кожному регіоні Грузії, хачапурі виходять смачними, не дивлячись на те, що рецепти різні в кожному куточку.

Так, наприклад,  в  Аджарії готують хачапурі в формі човника. У центрі - начинка з сиром Сулугуні, а після випікання, додається жовток курячого яйця.  Чому в формі човника? Тому що регіон знаходиться на узбережжі  Чорного моря.  А хачапурі так і називають – Хачапурі по–аджарськи.

А ось у Мами Манани є свій фірмовий рецепт приготування  хачапурі: з рубленим  м’ясом, зверху присипаний сиром та стиглими томатами. І обов’язковий інгредієнт це любов та частинка душі кухаря.

Насолодитися різноманітними смаками регіонів Грузіі в Києві, з’ївши хачапурі по-аджарськи, імерулі, мегрулі чи фірмовий хачапурі, можна в Мама Манана на Великій Васильківскій, 44.

Додано