time-work
Щодня з 10:00 до 22:00
Доставка +38 (063) 291-30-30 10:00–22:00 Ресторан вул. В.Васильківська, 44 +38 (050) 425-04-04 пн – пт: 9:00–23:00 сб – нд: 11:00–23:00 вул. Г.Кірпи, 5-б +38 (068) 722-00-77 щодня: 11:00–23:00

#checkinGeorgia

Поцілунок хінкалі

Поцілунок хінкалі

Хінкалі – це як перше побачення між вами та Грузією. Це зустріч, яка почнеться майже з поцілунку. Чому? Зараз ми вам розповімо :)

Трохи фактів: хінкалі – це грузинська страва з тонкого тіста та фаршу з додаванням  різноманітних гірських спецій та зелені. Відрізняється від подібного логічного ряду наявністю бульйону як мінімум на три ковтки.

Як правильно їсти хінкалі: беремо обома руками, перевертаємо хвостиком до низу, відкушуємо та випиваємо бульйон. Їмо до хвостика! Якщо охолонули, рекомендуємо підсмажити.

Ось і відбувся ваш перший поцілунок з Грузією :)

Традиційно не прийнято їсти виделкою та ножем, їсти з хлібом, з’їдати з хвостиком та чекати, поки охолонуть. Але залишається на ваш розсуд :)

Манана пропонує  вам три види хінкалі: тбіліські, пшавські та хевсурські.

Перші – найпоширеніші та найпопулярніші. Багато хто вважає, що єдині. Їх роблять у містах Грузії і вони традиційні для мешканців та туристів, їх вага близько 90 грам. Фарш для тбіліських хінкалі готують з м’яса, цибулі, спеції Зіра та кінзи. У нас також є варіація з сиром сулугуні для тих, хто не хоче м’яса.

Пшавські, або Тушурі або Пшавурі, відрізняються тим, що у фарш додається м’ята.

Хевсурські – прабатько всіх хінкалі, родом з гірського регіону Пшав Хевсуреті. Справжні велетні по 150-190 грам. Товщина тіста середня, м'ясо рублене. Готуються без зелені.

І на останок, пам’ятаємо, що кожен міцний поцілунок, треба закріпити келихом вина! А про вино, то вже в наступній історії :)

Цілуймося!

Додано