time-work
Щодня з 10:00 до 22:00
Доставка +38 (063) 291-30-30 10:00–22:00 Ресторан вул. В.Васильківська, 44 +38 (050) 425-04-04 пн – пт: 9:00–23:00 сб – нд: 11:00–23:00 вул. Г.Кірпи, 5-б +38 (068) 722-00-77 пн – пт: 9:00–23:00 сб – нд: 11:00–23:00

#checkinGeorgia

Традиції. Це те що завжди шанували грузини.

Традиції. Це те що завжди шанували грузини.

Традиції. Це те що завжди шанували грузини. Одна з найшановніших й популярних традицій це збір винограду всією родиною.

Здавалося б, що особливого в зборі врожаю? Та коріння виноробної культури Грузії поринає дуже глибоко, понад 8000 років вже цієї культурі. Саме тому відношення до виготовлення та вживання вина тут трепетне.

Не дарма говорять, що над виноградником має пролитися піт, щоб врожай дійсно був добрим. А Ртвелі – сбір плодів свого труда за весь сезон, в осені, вінчає один природний цикл і починає новий.

Будь-який господар залюбки прийме й гостей в яких є цікавість до народження вина. Та щоб доторкнутися до історії, необхідно знати декілька позначень традиційного посуду й інструментів, які застосовують в виноробстві.

Так продовгувата корзина, в яку складають свіжозібраний виноград називається – годорі, а глиняний посуд, в якому бродить винне сусло - квеврі. А ось марані, це той погріб, де вино бродить в закопаних в землю квеврі.

Та щоб вже зовсім поринути у культуру виноробства, необхідно знати, що з зібраного винограду роблять не тільки вино. З виноградної мезги роблять Чачу, кріпкий напій, що розганяє кров і зігріває в холодну погоду, а з соку виготовляють піламуш і чурчхелу – натуральні грузинські солодощі.

Мама Манана цінує національні грузинські традиції. Та запрошує на фестиваль Ртвелі в Києві, де кожного чекає свіжий врожай винограду та молоде вино.

Додано